TACK alla ni goa bloggare!

Jag är så glad efter alla fina kommentarer på min blogg som min goa vän Mia uppmanade till!
Jag är har verkligen känt ett stöd av alla efter min Morfars bortgång och även känt mig firad på min födelsedag trots att jag numer slutat fylla år..hi,hi..
Födelsedagsfirandet bestod annars i en lugn kväll tillsammans med min mans bröder (inkl familjer ). Vi kunde sitta ute i värmen och äta Jordgubbstårta. Visst är det härligt nu när sommaren äntligen är här med sina ljuva sommarkvällar!!!
Tack ännu en gång för er omtanke!

Idag släpade jag mig till jobbet men skulle helst velat ha semester ett tag till...Vilket härligt väder vi har!
Ha en skön kväll!

Sorglig Lördag

Idag väcktes jag av att min mamma ringde mig...Först blev jag skraj och tänkte att nu har det hänt henne något men hon berättade att min morfar somnat in för gott...snyft....
Jag är ändå glad för hans skull och att jag hann träffa honom hans sista dagar i livet..Han var VÄLDIGT trött och orkade endast prata med oss tio  minuter per gång. Värmeböljan som vi glatt oss åt de senaste dagarna blev till slut för mycket för honom..Han var svag efter att ha haft hög feber för två veckor sen och det märktes på honom att livsgnistan försvunnit..Han somnade in fridfullt i morse vid halv sextiden..
Jag är glad för honom att han äntligen får återförenas med mormor som han saknat så mycket under de senaste sju åren! JAG SAKNAR DEM BÅDA och de kommer kännas tomt att åka till Dalarna..tur att min morbror finns kvar! De är så underbara! Jag ringde honom direkt när jag fått beskedet av min mamma och då satt han vid min morfars dödsbädd..Han berättade att allt var bra och att morfar såg nöjd ut..

VILA I FRID! Min Morfar blev drygt 92 år...


Igår hade jag däremot en underbar dag!
Var och hälsade på min mamma som kryat på sig rejält från sin hjärtinfarkt hon hade för två veckor sen.
Vi njöt av att äta färskpotatis,matjesill,gräddfil och jordgubbar och sen att bara sitta och småprata ett par timmar....På vägen hem hälsade jag på min underbara vän Mia och hennes familj. JÄTTEMYSIGT!

Känns som att det hänt så mycket under de här två semesterveckorna och att det kommer kännas overkligt att gå och jobba på måndag.

Ha en bra kväll!

Skönt med semester!!

Gud vilken skön dag det har varit idag!! Jag har njutit i fulla drag TROTS att den började med att betala räkningar..
Solen har skinit och vi har slappat en stund vid kvarterets pool och ätit hämtpizza.Det var lite kul för en grannkompis fixade beställning och hämtade pizzorna men när hon skulle hämta dem hade inte beställningen gått fram det visade sig att hon ringt och beställt på fel ställe för långt bort ..De var inte så glada när en beställning på nio pizzor åkte i papperskorgen...
Efter poolbesöket har jag försökt komma iordning hemma med tvätt osv..Vi kom ju hem från Dalarna igårkväll och det var en del att ta reda på..sen har vi precis ätit en underbar grillmiddag med vin och jag känner mig lite snurrig det måste var värmen..hi,hi..
Imorgon ska jag ta mig till min mamma och hälsa på. Jag e så glad att hon överlevde hjärtinfarkten!! Läskigt att allt kan gå så fort...
 Vi hade det  underbart uppe i Dalarna och tänkte visa lite försenade midsommarbilder!
  



   
Se efter det blev det dunderfintväder! Och Vi gjorde lite sightseeing senare i veckan..
  Ornässtugan
 Ornäsbjörk,Kolla in bladen..

Lite mer utflykter 
 
Ha en skön kväll. Jag avslutar med en bild av mitt smultronställe!

Sol ;D

Tänk vad lite sol gör med en...Idag har jag åkt fram och tillbaka till Eskilstuna och hälsat på min mamma som mår mycket bättre så hon får till och med komma hem från sjukhuset imorgon!!! Jippi :D
Innan dess kom vi hem från en 2 dagars kryssning till Tallin och efter sjukbesöket var jag på tårta hos barnens kusin som fyllde 16 år. Håller nu på att packa inför vår midsommarresa till Dalarna......fattar inte själv hur jag fortfarande är vaken men det är nog solen som jag fåt tacka för den extra energin..hi,hi..efter en veckas hällregn så behövdes det SOL!!!
Ha en skön midsommar på er för jag har nog inte möjlighet att skriva ngt på ett tag..(dålig täckning via mobila bredbandet ;D)
Sov gott!
  regnigt och kallt Tallin..brr  

 Gott med varm choklad och Irish coffee i kylan!

Vilken pärs!

Gårdagen började med ganska fint väder och min sons skolavslutning..Efter det fick jag lov att stressa in till jobbet för att avsluta saker innan jag går på semester. Min son blev som tur var bjuden på avslutningstårta hos vänner så jag slapp ha dåligt samvete. Efter jobbet hade vi bestämt att vi skulle ut ett gäng mammor med barn och äta middag i stan..Min man skulle gå på en disputionsfest(en vän som doktorerat!).Vi var båda bjudna men jag tacka nej eftersom jag inte ville lämna yngsta sonen hemma på sin skolavslutning..men det blev plötsligt helt andra planer.....

Min pappa ringde till jobbet..Jag blev livrädd att det hänt något eftersom han aldrig skulle ringa utan någon speciell anledning. Jag började tänka att det måste hänt min gamla morfar något när han plötsligt säger att mamma fått en allvarlig hjärtinfarkt och ligger på intensiven med en provisorisk pacemaker!! Allt börja snurra och benen höll på att vika sig under mig när orden sakta trängde sig in i min hjärna. VA SA DU? Är mamma på hjärtintensiven?? Min mamma är bara 65år och har all världens problem med sin rygg och ledgångsreumatism men dåligt hjärta var helt nytt för mig..
På jobbet ställde de upp till 100% jag försökte avsluta det jag höll på med och blev erbjuden skjuts hem men envis som man är så körde jag hem själv med tårarna rinnande ner för kinderna..Ringde min man som genast ställde in festen och
en kompis som jag nyss lärt känna erbjöd sig att  följa med till Örebros sjukhus (ca 3 timmars bilfärd) så att jag kunde hälsa på min mamma..helt fantastiskt! Jag vågar inte köra så långt utan att backup för min rygg samt att jag var nog ingen lämplig förare i mitt sinnestillstånd..sagt och gjort jag ringde sjukhuset och var välkommen dit, fick prata en stund med min mamma i telefon..kändes jättebra! Kl 4 bar det iväg härifrån när vi kom till Enköping så stannade vi och tog en paus( åt middag på McDonalds) när plötsligt min telefon ringer..Det var från sjukhuset. De undrade om vi var på väg? Va Bra! sa de för min mamma hade blivit sämre och måste akutopereras pga av att en artär hade brustit...
Nu var jag helt skakis och försökte intala mig att det nog skulle bli bra men man blir orolig av att höra från sjukhuspersonal att det är bra om ni kommer. Det blev gasen i botten i ruskigt regnoväder usch vilket trist väder vi har!!!
När vi äntligen var framme var hon fortfarande på operation men de lugnade oss och sa att det verkar gå bra samt bjöd på kaffe! Vilken känsla det var att sen äntligen få se sin mamma och att hon orkade prata efter operationen som hade gått superbra...Man fattar inte hur mycket man bryr sig förrän man är nära att förlora någon!!!
Efter ca 2 timmars samtal så begav vi oss hemåt igen...Vi var inte hemma förrän vid ett inatt och imorse var jag stel som en pinne,helt utmattad men glad! Det var så skönt att vi tog beslutet att åka upp jag vågar inte tänka på vad som kunde ha hänt. Jag är så lycklig att min mamma lever!!!
Vi har bestämt att vi ska åka och fira vår Bröllopsdag i Tallin som det var bestämt trots allt. Mamma kommer att bli bättre och jag åker och hälsar på henne på tisdag.
Nu ska jag snart gå och sova!

Snart semester...



Jag längtar till sol och värme på semestern som vi hade i Kroatien förra året...I år ska vi vara hemma i regniga Sverige men jag är glad ändå eftersom mitt smultronställe i Dalarna finns kvar!!! Håller tummen att vi får se lite sol i midsommarhelgen iallafall... :D

Sovdags!

Snart ännu en dag till ända..vad fort dagarna går man hinner inte med i svängarna. Snart har jag semester i två hela veckor skönt,bara 3 arbetsdagar kvar...Jag är glad att jag hunnit med det mesta i pappersväg så att det inte blir så mycket att ta igen sen..Jag tänker på min goa vän Mia som blivit proffs på att fixa studentmottagningar. Kanske ska hyra in henne till nästa år när det är dax för min son..hi,hi..skämt åsido så tror jag att hon vill slippa men hon är jättevälkommen som gäst!!! ;D 

Är det någon som har bra tips om hur vi kan få lite ränta på vårt kapital som vi har på företaget? Som det är nu får vi zero på banken och eftersom man inte vågar riskera pengarna så står de där på bankkontot och hånler.. Vi har köpt någon aktieindexobligation som bara gett +-0 tillbaka,vi har lånat ut pengar till andra företag via certifikat och det har gett lite tillbaka men nu i lågkonjunkturens tider så är inte de så vanligt längre.
Vi hade en konsult hos oss för att informera oss lite mer om vad vi kunde göra för att få lite mer tillväxt på vårt kapital. Allt låter så himla bra när ett proffs pratar men man vet ju inte vilka risker som finns och de vill ju i grund och botten tjäna pengar..

Privat har jag inte mycket sparkapital. Endast pensionsförsäkring samt sparande i någon fond till barnen och det har man sett gå upp och ner genom åren.. mest ner det senaste åren :(
Jag väntar fortfarande på min Lottovinst,vore så skönt att slippa oroa sig för ekonomin! Vad skulle ni göra om ni plötsligt vann två miljoner? Resa,betala skulder..? Jag skulle betala av skulder och köpa mitt smultronställe uppe i Dalarna!!!

 Men som man säger pengar är ju inte allt jag har ju tur i kärlek iallafall! Jag är så glad över min familj när man hör om allt elände runt om en. Vi har iallafall varandra!!
 Man ska försöka se positivt på saker och ställa upp för varandra men ibland blir man besviken på vänner omkring en som bara tar energi och tar förgivet att man ska orka finnas där vid när det passar. Jag tänker särskilt på en väninna som just brutit med en vän som inte vill ta emot hjälp för sina problem och det går ut över hela bekantskapskretsen...

Sov gott!

Sol idag oxå ;D

Sol två dagar i rad, Jippi!
Jag känner mig genast mycket gladare och har inte alls lika ont i kroppen som för några dagar sen...Jag är väldigt väderkänslig..Nu har jag för andra gången skjutit på min kallelse till operation. Jag har kommit fram till att jag inte vill göra det på sommaren då jag vill njuta av värmen och vara fri som en fågel. Jag sa att jag har önskemål om att göra det i December för då kan jag grotta in mig i huset med en varm brasa och en bra bok..Vi har som lugnast då på jobbet så då sätter jag ingen på pottan heller utan snarare positivt att vi kan sysselsätta vår personal.  Förhoppningsvis kanske jag inte behöver operera mig om min ryggträning ger resultat. Jag har ju ett halvår till på mig nu  att visa resultat,håll tummarna! En operation är ett ingrepp och det finns alltid risker som jag är beredd att ta om jag inte blir bättre...men finns det hopp att slippa så är inte jag den som gråter.
 
Igår efter tårtkalaset så bestämde jag och en väninna att vi skulle ta en "liten" prommis. Det slutade med att vi tog en genväg och gick lite vilse..Vi var borta i över 1,5 timme och gick säkert en mil! Min underbara man hade blivit orolig och försökt ringa på mobilen men den låg ju kvar hemma. Positivt var att vi fick lite extra motion och frisk luft men det blev lite stressigt att fixa middag på kvällen för alla var jättehungriga....

På fredag har mina härliga grabbar skolavslutning. Jag ska följa med tolvåringen och sen får han följa mig till jobbet. Jag jobbar til halv 2 så ska vi göra något kul efteråt.Jag har sen två veckors semester!!!  På Lördag ska jag till en arbetskamrat på silllunch. Han har en underbar kolonistuga i Bromma..ser ut som en villa i miniatyr. På Söndag firar vi bröllopsdag med att åka hela familjen till Tallin.
Vi ska åka med vänner som oxå har bröllopsdag samma dag! Vi ska åka med en ny båt,det är en 40-timmars kryssning med ett stopp på 7 timmar i Tallin så det blir en snabbvisit...Kul att den stora grabben följer med. Har lovat att vi ska ta med öronproppar till barnen så att de ska kunna sova i samma hytt som oss(vi snarkar..)

Ha en skön Måndag!



Solig Söndag,äntligen!

Jag har längtat efter solen! Usch vad kallt och ruggigt vi haft de senaste dagarna och jag blir trött och ledbruten och känner mig som en gammal pensionär.
I fredags var vi på studentmottagning. Fick klä på oss det var bara 4grader på kvällen när vi satt ute och åt,brr..
I lördags spelade sonen match och solen titta fram några sekunder ibland så man kunde knäppa upp vinterjackan men usch vilka kalla vindar. Sen på kvällen samlades vi ett gäng hos vänner och skulla heja fram våra fotbollshjältar till VM men icke sa nicke. Svenska Nationaldagsfirandet kom av sig...Önskar att det var lite mer som när Norge firar sin dag. Jag satt och titta på tv4 morgonprogram och det bara diskuterades om man skulla våga flagga eller inte eftersom det kunde uppfattas som om vi var främlingsfientliga. Vad är det? Vi måste väl kunna få vara stolta för vårt land,eller?
Självklart är folk välkomna hit men man får väl ta seden dit man kommer och vi kan inte rätta oss efter allt och alla eller har jag fel? Jag älskar Dalarnas midsommarfirande trots att det säkert är töntigt i andras ögon. Knätofsar,fioler och dans runt midsommarstång! Låt våra traditioner få finnas kvar,snälla..Jag blev riktigt ledsen för några år sen när barnen skulle ha julfest i skolan men det fick inte heta det eftersom alla inte firar jul..Vi hade vinterfest.Går det inte till överdrift när man hela tiden ska ta hänsyn till allt och alla? Slut pratat om det! Jag är stolt över att bo i Sverige.

 Idag kom äntligen SOLEN och med det så kommer energin tillbaka,jippi..Måste gå och träna lite innan vi ska på tårtkalas,titta på tennisen(heja Söderling),skjutsa till fotbollsträning och kanske rösta..Jag skäms lite för att jag är så oangagerad i EU-valet man ska ju ta vara på sin rösträtt men det känns lite som om det kvittar...Nu kommer jag säkert bli klassad som en soffliggare som bara klagar men jag har inte orkat bry mig denna gång..helt fel förståss. Jag får se vilka som lyckas övertyga mig innan nio ikväll.. man matas ju hela dagen med politikernas löften.


Ha en skön Söndag!


Sovmorgon!

Idag börjar jag sent på jobbet,skööönt !  Jag är inte människa när det blir sånt här väderomslag..kroppen vill inte lyda mig och fingrarna är alldeles stela och huvet bankar i protest. Hoppas det snart blir varmt igen!!!!
Jag måste försöka gå och träna iallafall så att jag inte blir sämre i ryggen nu när vi fått tillgång till mitt smultronställe!

Jag är så glad för min yngsta son var och hälsade på i sin nya skola som han ska börja i höst och fick träffa sin mentor och nya klass. Han var jätteglad och tror att han kommer stortrivas,skönt! Det är ett stort steg att börja sexan.
Tänk det är bara 1,5 vecka till sommarlovet ska börja!
Ha en bra dag!


Lycklig!

Jag är så lycklig för mitt smultronställe ska inte säljas! Vi var uppe i Dalarna i helgen för att som vi trodde säga hejdå eftersom vi inte hade råd att köpa det. Många tårar gled ner för kinderna på fredagskvällen när jag satt i värmen och njöt av utsikten...Det är så rofyllt att komma dit!!.. Nästa dag blev det glädjetårar istället när jag fick reda på att det inte alls måste säljas men de behövde få hjäp att sköta stället och som var intresserade att vara där så att det inte förfaller..Va glad att äntligen få hjälpa till vi har inte vågat röra det så länge som det inte varit vårt men har nu fått fria händer :D
Titta på bilderna som jag tog i helgen och njut så förstår ni vad jag menar...Jag älskar Dalarna på sommaren och är så glad att vi ska fira midsommar där!





RSS 2.0