Vårpromenad

Börjar sent idag så jag hann med en rask vårpromenad innan jobbet...Hur skönt som helst! Det är så fint ute nu när alla blommor börjar komma upp i villaträdgårdarna och jag såg faktiskt inte ett enda rådjur den här gången ;D

Imorgon är det Valborg och vi är ett gäng familjer som ska träffas och fira in våren så vi håller tummarna att regnet håller sig borta!!


Måndag snart klar ;D

Nu är måndagen snart slut sitter och jäspar i takt med att M sitter och kollar på fotbollsmatch vid tv:n inte så ovanligt här hemma...imorgon ska jag jobba heela dagen så det är dax att säga natti,natti.. Imorgon kväll ska vi fira en kompis som fyller år och sen är det onsdag och sen Valborg.Jag har tagit semester då för de ska komma och installera nytt bredband hos oss. Ingen på jobbet tror mig utan tror att jag bett om semester för att det är "Valborg"...Det var några år sen som den helgen var något extra för en själv..nu är man mest orolig för var ungdomarna ska hitta på..
Vi är ett helt gäng fyra familjer med barn som ska fira ihop så det blir full fart och vi får hoppas att det blir bra väder  :D


Helgen slut igen...

Va fort helgerna går man hinner knappt med..Vi har haft en underbar helg med fint väder och goda vänner!
Imorgon börjar jag sent så jag ska försöka ta mig till gymmet innan jobbet och träna bort lite av all god mat som jag ätit ;D
Mina ben har fått lite sol eftersom jag mot alla odds satte på mig shorts..De som vill bli bländade av mina vita ben får väl stirra..hi,hi..
Ros som jag fick ta från min vän Mias blogg,TACK ;D Denna fina ros fick jag hämta från min vänninas blogg,Tack Mia!

Underbar kväll!

Perfekt avslutning på en härlig dag!
Min man har tänt grillen,lagt kött i marinad och serverat mig ett glas vitt...Nu ska jag bara fixa salladen..Finns det något bättre än att bara njuta av det vackra vädret ..man måste passa på när man bor i Sverige.


Härlig fredag!!!

Gud vilken härlig dag! Ledig och sol ;D
Jag har precis varit ute och gått en lång promenad i över 1,5 timme mycket för att vara mig...Underbart att se alla vårblommor och höra fågelkvitter man känner att energin kommer tillbaka i den utarbetade kroppen! Innan dess gjorde jag i och för sig trista saker som att betala alla räkningar och plocka undan i huset. Jag har som sagt arbetat för två ett tag och det märks på högarna här hemma. jag tog oxå en liten sovmorgon eftersom det blev lite sent igår. Vi hade vårstämma i samfälligheten med efterföljande traditionell kvarters-Pub..Jag är med i aktiviteskommitén och blev den som fick stänga när puben var slut eftersom jag är ledig idag.
Jag ska ta en dusch och sen fika med min svägerska innan jag ska hämta min kära man så att vi kan åka och handla mat till helgen. Jag måste få bärhjälp det brukar ju bli några kassar att släpa på..

HA EN HÄRLIG DAG!


Kvälls-spa ;D

Gud va skön kväll det blev! Jag har jobbat som en gnu i 2 dagar eftersom min kollega varit sjuk och när jag kom hem så ringde grannen och frågade om jag ville komma över och bada bubbelpol.Det var jättemysigt!! Vi var fyra vänninor som satt och slappa i poolen och kom hem alldeles försent..Hela familjen har gått och lagt sig :D
Imorgon börjar jag inte förrän tolv så jag ska gå och träna innan jobbet och det behövs verkligen..hi,hi...

Min son kom hem från sin skolresa(Rom) igår och de hade haft det kanon. Jag är överlycklig att han är hemma igen eftersom jag var orolig för jordbävning men glad att jag lät han åka....

Nu är det bara en månad tills vi ska åka till Riga, vad snabbt tiden går! Ska bli kul :D

 Min son har fotat den kända fontänen i Rom, Kulturpoäng!!!!

Var tog denna helg vägen?!

Vips så var det söndagkväll igen..och man sitter och undrar art helgen tog vägen? Känns det igen? ;D

Igår var det fotbollstittande hela dagen och sen grilkväll med goa vänner. Obs gick inte att sitta ute för det blev minusgrader på kvällen...Det blev sent kröp i säng vid halv tre på natten..som tur var ställde jag klockan för idag hade vi städdag!
 Iväg till affären för att inhandla ingredienser (ärtsoppa &korv) gjorde vi en trist upptäckt! Någon hade brytit upp vårt förvaringskåp som vi har i vår kvartersgård och stulit vår pengaskrin..suck! Det trista är att det måste vara någon som har nyckel till gården alltså någon som bor i området eftersom ytterdörren inte var uppbruten :(
Vi har ju trott att eftersom det är vår gemensamma aktivitetskassa som vi köper in tex öl för vid pubkvällar osv var säkra där men vi hade fel. Det var bara vårt skåp som var uppbrutet så någon måste ha vetat att det fanns pengar i just det skåpet,eller?..Nu fick vi ligga ute med pengar vid inköp till städdagen..Hur som helst hade vi tur med vädret och det blev en lyckad städdag trots allt..
På kvällen var vi hos kusinerna på fika,jättetrevligt men vi kom inte hem förrrän efter nio och jag fick reda på att jag ska börja tidigt pga att min kollega blivit sjuk. Förra vecka var sonen sjuk och nu har hon blivit smittad. Vår otur på jobbet tar aldrig slut!! Jag får jobba för två igen..
Imorgon kväll kommer M hem från Italien,han har haft det superbra.SKÖÖNT!
Man saknar barnen när de inte är hemma..kommer kännas konstigt när de har flyttat hemifrån.Men det lär väl dröja länge ;D
Ha en fortsatt trevlig kväll!


Äntligen helg!

Har precis dragit mig upp ur tv-soffan för att inte somna och kom på mig att jag inte hunnit skriva något nytt i bloggen..Fick en liten påminnelse av min goa vän att påsken faktiskt tagit slut så jag skämdes lite..tack för att du inte tröttnat att gå in och kolla ;D 
Jag har haft en hästvecka på jobbet  och varit helt slut i knoppen....Jag har eget företag och det är bara och bita ihop och jobba medans det finns jobb man vet aldrig vad som händer i framtiden( alla pratar ju om lågkonjunkturen).. men det blir tufft när vi haft otur att drabbas av sjukdomar så att de som jobbar får jobba för två..Vi får hålla tummarna att alla blivit immuna nu och håller sig friska för vi ska ju snart åka på konferans till Riga!! Välbehövligt avbrott!

Tur att jag har en sån underbar man som ställer upp och drar lasset hemma när jag inte finns där!!
Vi bestämde att vi tar en lugn hemmakväll bara vi och min lilla son(12år!) så att vi kan pusta ut och ta nya tag imorgon.
Min stora son M är i Rom på språkresa så det känns tomt här men han har det jättebra,fick precis ett sms :D

Imorgon ska vi städa,titta på  en fotbollscup och förhoppningsvis kunna grilla lite tillsammans med nyfunna vänner om vädret tillåter..Söndag är det städdag och jag är med i aktivitetskommitén  i föreningen så jag fixar med ärtsoppan och punschen! Brukar faktiskt vara ganska trevligt när alla kommer ut ur sina iden på våren och börjar prata..och fint blir det dessutom :D

 Ha en skön helg! Ska försöka bättra mig med skrivandet..hi,hi

Här kommer lite somriga bilder från mormors barndomshem som jag hoppas ska finnas kvar som mitt smultronställe!     

Jag älskar lugnet där med dalälven som glider fram och önskar att jag vann på Lotto så att jag har råd att ta hand om det!

Nu är snart påsken slut..

Vilken helg vi haft med fantastiskt väder,trevliga vänner och alldeles för mycket godsaker...Jag fullkomligt rullar fram..

På påskafton fixade jag lite fint i trädgården med att plantera lite blommor i en kruka sen var vi hos ett par vänner och åt påskbuffé med min mastiga chokladtårta som efterrätt. Det var så underbart väder att vi kunde sitta ute och äta utan att frysa!!! Vi hade en jättemysig kväll..
 I söndags var hela ligan utom jag på söderstadion och skulle heja fram Bajen. De hade jättehärligt väder och bra stämning men tråkigt nog så förlorade laget..När de kom hem så hade jag bjudit över grannfrun på lite porterstek och sen avslutade vi kvällen hemma hos henne i hennes utebubbelpool! Underbart men jag känner mig lite mör i ryggen idag... Massage är bra i måttliga mängder,tur att jag ska på ryggkoll på tisdag :D

Idag tänkte jag vara ute i trädgården och slappa i solen (samtidigt som jag tvättar..)men icke. Vi har ingen sol idag,suck.
Vad snabbt man blir bortskämd och känner sig redan lite tröttare!! Ha en bra dag !

  Här är en fin bild på min underbara vän! Vi var på afterwork i torsdags och hamna på en liten kvarterskrog i Gamla Stan.. 
Vi försökte ta lite bilder på oss tillsammans men det blev katastrof och väldigt många skratt..Folk runt oss trodde nog att vi druckit mer än ett glas vitt. Jag gav dubbelhakan en helt ny dimension..hi,hi..inte lätt att ta kort på sig själva..Var inte rädda, jag ska bespara er den bilden! :D.

Glad Påsk!

Kan det bli bättre?
Härligt väder och härliga vänner!
I Torsdags var jag på After Work med en av mina bästa vänner och faktiskt den enda som jag umgås med från skoltiden..Hon är helt underbar. Även fast vi inte träffas så ofta så känns det som om det var igår. .
Vi träffades redan vid halv fyra och strosade runt i affärer,åt en härlig middag och några glas vitt slank oxå ner under kvällens gång..Det är så skönt för det känns så lättsamt att umgås med varann och det blir alltid mycket skratt.. Jättetrevligt!
Vi måste göra om det igen..snart..Men vi ska försöka få ihop en grillkväll tillsammans med resten av familjemedlemmarna oxå och det är ju inte så himla lätt... Jag ska lägga ut någon bild från kvällen men jag måste få lite teknisk hjälp först..hi,hi..
Igår var vi hos min svåger och svägerska och åt alldeles för mycket av en underbart god middag. De hade gjort en barbeque fest. Där fanns allt!  Revbensjäll,kebabspett,hamburgare,korv,majskolvar,sallad,sparris,tzatsiki...osv..och innan det en advokado med underbar skagenröra och en massa räkor..Jag åt för mycket och drack vin och Irish Coffe så vi rullade hem vid midnatt..Tack ska ni ha för en underbar kväll!
Idag pallrade jag mig upp tidigt för att hinna göra en påsktårta som jag ska ta med ikväll när vi ska över till vänner på påskmiddag. Det blir en sån där mastig chokladtårta med mousse som man blir mätt av att bara titta!
Underbart väder så jag tänkte ta tidningen och kaffekoppen och sätta mig ute på verandan och njuta av vårsolen. Det gäller att passa på! Hoppas ni alla får en underbar påskhelg!!!

Jordbävning!

Nästa vecka ska min son på efterlängtad resa til Rom via skolan...Vad händer då..jo 9 mil därifrån blev det nu jordbävning!!! Hundratals dödade, tusentals skadade och en stad i ruiner..Där försvann den glädjen! Vi får väl se vad som händer de har påsklov denna vecka och man får lyssna på nyheterna om eventuella efterskalv...
Är det något som är skrämmande så är det just naturkatastrofer. Jag tycker det bara blir fler och fler.Översvämningar,orkaner,tsunamis,jordbävningar,torka etc. Det är såna otroliga krafter och man är ofta helt försvarslös..
Det är väldigt intressant att läsa om dessa klimatförändringar eftersom en del saker kan vi kanske påverka om vi skulle tänka lite mer på hur vi använder jordens resurser..Vad "djupt" det blev !.. :O
Åter till mitt dilemma: som mamma ställs man nu inför faktum om man ska våga sonen åka till ett land som precis haft en stor jordbävning,eller?...Jag tror inte att man kan skydda sig från allt!  Vilket tråkigt liv det skulle bli...Man måste få leva och göra saker som är roligt utan att alltid oroa sig..Vi får helt enkelt se vad som händer? Jag kanske inte behöver ta beslutet utan skolan kanske ställer in resan,vem vet..
Nu har jag druckit 2 koppar kaffe och ska iväg til sjukstugan på jobbet..nästan hälften av personalen är sjuka, nu när vi har som mest att göra...typiskt. Det är något virus som drabbat oss!! Ha en bra dag!!!


Kall Söndag!

Vad kallt det blev!  Igår sommar och sol och idag lite solglimtar men kallt!...Brr
Jag passade dock på att gå och träna lite och ska snart börja med en smaskig middag. Receptet har jag fått av min vän Mia. Vi kommer ha en lugn familjemiddag eftersom min stora son är lite trött idag efter att ha åkt tillsammans med Bajenfans till Borås för att se på fotbollsallsvenskans premiärmatch. Han är väldigt hes idag..hi,hi..
Jag fixade lite välkomnande påskliljor utanför dörren så att det blir lite vårstämning :D Jag älskar blommor!
Ha en skön söndag!

Spåbild




Gick in på Mias blogg och fick reda på att hon "spått" sig via bildsök på Google så jag blev nyfiken...och gjorde samma sak.. :-)
Inte vet jag men tydligen så är jag eller blir lite kroppsfixerad eller något?!..hi,hi.. 
Den här veckan har jag haft fullt upp ser framemot att det är Fredag imorgon och att det tydligen ska bli fint väder i helgen!!! Vi ska försöka röja runt lite bland dammråttorna här hemma och sen bort och träffa goda vänner på lördagkväll. Roligare att städa om man har något positivt att tänka på,eller hur? Hoppas ni får en härlig helg!!

RSS 2.0